Medisch sportpedicure

U als sporter, heeft u wel eens stil gestaan om naar een sportpedicure te gaan?

Als sporter weet u als geen ander hoe belangrijk het is om goed te kunnen bewegen, fit te blijven en geen klachten te krijgen.

Om goed te kunnen bewegen wordt er tijdens de sport veel van u voeten verlangt. Iedere keer wanneer de voeten op de grond komt ontstaat er een belasting. Namelijk de belasting van het lichaam op de voeten. Elke keer als de voet op de grond komt ontstaat er druk. Hoe harder men loopt hoe meer kracht erbij komt,waarbij druk op de voet bij het neerkomen ontstaat. Ook wanneer je langer loopt komt er meer druk op de voeten.

Wanneer de belasting groter wordt, kunnen er problemen komen. Vaak zijn dit overbelastingblessures. Bij hardlopen bijvoorbeeld ontstaan deze door talloze malen afzetten met landen op de voeten, waardoor enkels, knieën, heupen en de rug belast kunnen worden. Dit kan o.a. komen door teveel trainen, verkeerde houding of verkeerd schoeisel.

Om blessures te voorkomen geeft de sportpedicure een toegevoegde waarde bij het uitoefenen van u sport. De sportpedicure heeft de kennis en de kwaliteiten om uw voeten in topconditie te houden. Zij is opgeleid om te kijken waar de problemen vandaan komen door inzicht te hebben in de belastbaarheid.

Naast de voetbehandeling die de sportpedicure doet, wordt er eerst een amnese formulier ingevuld. Er wordt gekeken naar de lichaamsbouw, houding, afwijking aan de voet en tenen, knie of heup, beenlengte verschil, spierdisbalans, spierzwakte, de flexibiliteit.
Advies over voetverzorging, sportschoenen, sokken, druk ontlastende materialen. En indien nodig doorverwijzing naar andere discipline bv fysiotherapeut en podotherapeut.

Blessures daar zit u niet op te wachten. En deze dient te voorkomen te worden door stil te staan wat de gevolge kunnen zijn. Door een goede samenwerking met de sportpedicure blijven uw voeten in topconditie.

Uiteindelijk geldt ook hier: Voorkomen is beter dan genezen

Prijzen

Goodness comfort voetbehandeling 40 minuten
37,00
Voor Pedicure-Medisch pedicure- Sportpedicure
- Desinfecteren van de voeten
- Dunner maken van verdikte nagels
- Nagels knippen
- Nagelomgeving schoonmaken
- Behandelen van één probleem (kloof, likdoorn of ingegroeide nagel)
- Eelt verwijderen
- Verzorgende voetcreme aanbrengen

Tijdens de eerste voetbehandeling is er altijd een intake gesprek. Wanneer een voetbehandeling langer duurt, dan zal in overleg extra tijd in rekening worden genomen.

U kunt de Goodness comfort behandeling uitbreiden met Goodness wellness en Goodness relax. Of u kunt de Goodness comfort behandeling uitbreiden met één van deze behandelingen

– Scrub behandeling € 12,50
– Voetmasker € 20,00
– Voetmassage € 26,00