Specialistische technieken

Naast de voetverzorging zoals behandelen van o.a. eelt, kloven, likdoorns, ingroeiende nagels en schimmelnagels. Ben ik als medisch pedicure bekwaam in het toepassen van specialistische technieken. Deze kunnen preventief of bij specifieke klachten worden ingezet.

Nagelbeugel
Nagelbeugel
25,00
Een nagelbeugel wordt geplaatst bij een ingroeiende nagel of een afwijkende nagelstand, zoals een tunnelnagel. Door de trekkrachten van de nagelbeugel op de nagel zal de nagelstand gecorrigeerd worden. Hierdoor zal de druk van de nagel in de nagelwal verminderen waardoor de pijnklachten zullen afnemen.
Orthese
Orthese
19,50
Een orthese of teenstukje wordt (direct op de voet) gemaakt van siliconen. Om een goed passende orthese te maken wordt er voor het maken een voetonderzoek gedaan. Hierbij wordt gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen.

Een orthese kan worden toegepast bij de volgende klachten:
- likdoorns op of tussen de tenen
- hamertenen
- klauwtenen
- drukpunten
- scheefstand van de tenen
Afhankelijk van de grote van de orthese wordt de prijs bepaald

Antidruk
Antidruk
19,50
De drukregulatie heeft tot doel locaties van de voet met de juiste technieken en materialen pijnvrij te maken. Door middel van technieken met o.a. vilt is het mogelijk om bepaalde pijnpunten aan de voet tijdelijk drukvrij te leggen of te ontlasten. Dit kunnen drukplekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels en hallux valgus.
Afhankelijk van de grote van het vilt wordt de prijs bepaald.
Nagelreparatie
Nagelreparatie
23,00
Een gedeeltelijk ontbrekende nagel, een stootnagel, splijtende nagel of een schimmelnagel kan door een kunstnagel vervangen worden. Door middel van acryl of gel wordt er een nagel op maat gemaakt.
Schimmelnagels
Mycosenagels (schimmelnagels)
40,00
Schimmelnagels zijn één van de meest voorkomende aandoening van de nagels. Schimmels gedijen het beste in een vochtig en warme omgeving. Sokken, schoenen, sauna, zwembaden maar ook transpirerende voeten kunnen een oorzaak zijn.
Een schimmelnagel herken je aan:
- de nagel is verdikt of verhardt
- de nagel wordt bobbelig
- de nagel brokkelt af
- de nagel verkleurt naar wit of geel
- de nagel kan loslaten
Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf en daarom is behandeling noodzakelijk.

NIEUW VASTSTELLEN OF HET EEN SCHIMMEL INFECTIE IS MET FUNGICHECK

Door een stukje weefsel af te nemen kan er door fungicheck vastgesteld worden of het een schimmel is. De uitslag is binnen 30 minuten bekend. Aan de hand van de uitslag kan er een behandelplan worden opgesteld.